به گزارش خبرنگار مهر، محسن حاجی میرزایی در مراسم افتتاحیه سی و پنجمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور که در اردوگاه باهنر در حال برگزاری است و امکان پوشش آن توسط شبکه شاد برای خبرنگاران فراهم شده است، گفت: مستندسازی تجربیات کسب شده و کسب آمادگی برای آینده بسیار مهم است و برای همین دور هم جمع شده ایم. امید دارم که به ازای هر معلم، مدرسه، منطقه و استان جمع بندی های روشن و مدون برای آموزش داشته باشیم و این دین ما به نظام تعلیم و تربیت است که باید به خوبی آن را ادا کنیم.
وی ادامه داد: سازماندهی قریب به یک میلیون نیروی انسانی و ۱۵ و نیم میلیون دانش آموز در قالب پروژه مهر کار سختی است و امسال پیجیده تر هم هست. سیاست قطعی امسال، بازگشایی حضوری مدارس کشور است. اگر تا دیروز دیدگاههای متفاوتی در این باره وجود داشت، اما امروز این اجماع حاصل شده که بازگشایی، یک ضرورت است. اگر با الزام فاصله اجتماعی مواجه باشیم، باز هم بر بازگشایی تاکید داریم و طوری دانش آموزان را گروه بندی و ساماندهی میکنیم که این فاصله رعایت شود. قطعاً واکسیناسیون معلمان یکی از راه های کاستن از نگرانی خانواده هاست که بناست از عیدسعید غدیر خم در سطح کشور با همت وزارت بهداشت آغاز شود.
وی بیان کرد: در آستانه تغییر دولت هستیم و این نگرانی وجود دارد که جابجایی مدیران در آستانه سال تحصیلی موجب غفلت شود و فرصت هایی را از دست داده و دانش آموزان آسیب ببینند. باید شرایط را برای بازگشایی باشکوه مدرسه فراهم کنیم تا این انتقال کوچکترین آسیبی به بازگشایی سال تحصیلی آسیب وارد نکند. قصد داریم در این دوره از برگزاری اجلاس، مجموعه فهم و برداشتمان را بسته بندی و منظم کرده و برای یک حرکت کاملتر آماده شویم.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: سوال مهم درباره قطاری که برای مقصد معینی شروع به حرکت کرده، این است که آیا به مقصد خواهد رسید یا خیر؟ اگر به مقصد نمی رسد دیگر مهم نیست که مبلمان داخلی آن چگونه است. برای تحقق اهداف سندتحول بنیادین، برنامه درسی تدوین و معلم تربیت کرده ایم. سازوکارها و فرایندهایی طراحی و به کار گرفتهشده است، آیا همه این امکانات و اقدامات منتج به نتیجه شده است یا خیر؟ در مقام داوری نیستم، اما آنچه حائز اهمیت است این است که برای پایش و سنجش رویه ها چقدر کار کرده ایم؟
وی افزود: یک توصیه مهم این است که هر روز برنامه ها و اقدامات را رصد و پایش کنید. موظف به اجرای سندتحول بنیادین هستیم و مهمترین ماموریت دستگاه تعلیم و تربیت محسوب می شود، زیرا مطالبه رهبری و تمام نهادهای قانونی بالادستی است. اگر بخواهیم آموزش و پرورش بالنده داشته باشیم، مسیر آن، اجرای سندتحول بنیادین است. ما مأمور به تربیت افراد با کیفیت هستیم.
حاجی میرزایی با اشاره به یک مشکل بزرگ نظام تعلیم و تربیت گفت: در تمام چهار دهه گذشته ما و گذشتگان ما قادر نبوده اند این مشکل را حل کنند که ما بخش کارکردی نظام اجتماعی و فرهنگی و جزئی از یک کل هستیم، اما نسبت ما با کل، یعنی جریان تحول و پیشرفت است.
نظر شما